Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een behandelvorm die zich richt op houding en beweging. Zowel rugklachten als klachten aan bijvoorbeeld enkel of schouder behoren van oudsher tot het werkgebied van de fysiotherapie. Ook de behandeling van neurologische aandoeningen, zoals revalidatie na een hersenbloeding of het begeleiden van mensen met Parkinson, is een terrein waar de fysiotherapeut uitstekend uit de voeten kan. Maar ook bij het voorkómen van klachten kan de fysiotherapeut helpen, bijvoorbeeld het stimuleren van het bewegen of adviseren over een goede houding tijdens werk of hobby. Meer informatie over verschillende aandoeningen die de fysiotherapeut behandeld kunt u vinden op: https://www.defysiotherapeut.com/aandoeningen-en-klachten

Bij fysiotherapie Gezondheidscentrum Ter Aar zijn daarnaast nog extra behandelmogelijkheden. Zo zijn we gespecialiseerd in bekken- en bekkenbodemproblemen, ontspanningstherapie, het mobiliseren van blokkades in de wervelkolom en het begeleiden van mensen met een chronische aandoening. Fysiotherapie Gezondheidscentrum Ter Aar is aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk en het Rijnland Heup en Knie netwerk. Daarnaast zijn wij een opleidingsplaats voor de opleiding Fysiotherapie in Leiden. De aanwezigheid van een uitgebreid Fysiosport centrum zorgt ervoor dat we veel preciezer en efficiënter kunnen werken aan gericht revalideren van blessures en neurologische aandoeningen.

Sinds januari 2006 is het niet meer nodig om eerst een verwijzing van de huisarts te krijgen voor u door een fysiotherapeut behandeld kunt worden. Vanzelfsprekend onderhouden we nog steeds contacten met de huisartsen en zullen we, met uw toestemming, melden dat u onder behandeling bent bij ons, een verslag sturen van de behandeling wanneer deze is beëindigd en overleg voeren met de huisarts wanneer dat voor uw behandeling wenselijk is.

Tijdens de eerste behandeling ligt de nadruk op het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een vraaggesprek (de anamnese) en een lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar hoe u beweegt en waar de klachten door veroorzaakt worden. Op basis van dit onderzoek wordt, samen met u, een behandelplan opgesteld en zal gewerkt gaan worden aan uw herstel. Indien mogelijk zullen wij de eerste afspraak ook direct starten met de behandeling.

Bij de eerste behandeling zal gevraagd worden naar hoe u verzekerd bent, wilt u daarom uw verzekeringspasje meenemen? Ook zijn wij verplicht de identiteit van onze patiënten controleren, wilt u daarom ook een identiteitsbewijs meenemen? Daarnaast vinden wij het fijn in verband met de hygiëne als u zelf een grote handdoek meeneemt.

Al onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het KNGF kwaliteitsregister.
AFSPRAAK MAKEN