Zorg voor artrose
Binnen het Gezondheidscentrum Ter Aar hebben we een zorgprogramma opgesteld voor mensen met artrose van de onderste extremiteit. De doelstelling van dit programma is om u in een korte tijd een compleet pakket aan te bieden, waarbij er goed is nagedacht over de zorg en waarin de lijnen tussen de hulpverleners kort zijn. Hierdoor wordt tijdwinst gemaakt en kan er sprake zijn van kostenbesparing. Het voordeel voor u is dat uw ziektelast wordt verlicht en een eventuele gewrichtsvervanging wordt uitgesteld.
Voor deelname aan het zorgprogramma kunt u worden verwezen door uw huisarts of specialist. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden zonder verwijzing van de huisarts of specialist door directe toegankelijkheid. De kosten voor dit programma vallen onder de reguliere behandelingen van de fysiotherapie, oefentherapie en podotherapie en kunnen worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend bent verzekerd bent voor deze zorg.

Zorg voor artrose is een initiatief van drie behandelaars binnen Gezondheidscentrum Ter Aar:

Paula Noordegraaf, fysiotherapeut:
De fysiotherapeut is coördinator in dit programma. U kunt zich aanmelden bij de fysiotherapie en er wordt een afspraak gemaakt voor de intake. Tijdens de intake zal zij met u de doelstellingen voor de behandeling opstellen. Daarna volgt er een traject van opbouw van het uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen.

Karin Verlaan, oefentherapeut cesar:
De oefentherapeut kijkt samen met u naar de taken in het dagelijks leven (ADL). Daarnaast verzorgt zij een stuk bewustwording van houding, beweging en ontspanning.

Barbara Kestle, podotherapeut:
Zij kijkt naar de stand en beweging van de benen en zal zo nodig hulpmiddelen maken voor een standsverandering van het pijnlijke been.
9479900 - senior man with osteoarthritis pain

Artrose Nieuws

  • De nieuwe website is gelanceerd!
    Na lange tijd is het eindelijk zover, de nieuwe website is gelanceerd. Nadat Fysiotherapie Gezondheidscentrum Ter Aar in 2006 één van de eerste praktijken was met […]
AFSPRAAK MAKEN